– Det var när vi fick uppdraget att montera en 80 tonmeters kran, på en lastbil för specialtransporter, där kranramen inte kunde vara högre än 180 mm, som vi förstod att vi behövde tänka i helt nya banor. Vi kontaktade Peter Marcelius på PåbyggnadsTeknik för att hjälpa oss med konstruktionen och beräkningarna. I det här fallet blev han tvungen att ta fram helt nya konstruktionsmetoder.
      – Så föddes Superstructure, en extrem balkkonstruktion tillverkad av höghållfast stål som är den perfekta hjälpramen för de riktigt stora kranmontagen. Den tar upp alla inkommande krafter från kranens infästningar när den arbetar med tunga laster och skyddar därmed bilramen från skadliga spänningar.
    – Med höghållfast stål kan man konstruera lättare och starkare byggnationer samt öka dess livslängd. Men det ställer också högre krav på tillverkningsmetoderna såsom klippning, bockning och svetsning. Allt det har vi lärt oss nu. För att rätt kunna utnyttja stålets extrema egenskaper krävs ingenjörskunskaper på en mycket hög nivå och den får vi av Peter Marcelius. Han hjälpt oss med teknisk support vid många tillfällen, vilket gör att vi toppar utvecklingen på många områden, trots att vi inte tillhör de riktigt stora företagen.
    –Vårt samarbete med Peter Marcelius har nu blivit en naturlig del av vår vardag.

TILLBAKA TILL REFERENSERNA

TILLBAKA TIL SIDAN 2